Metering

Afbeelding1

Meters van Metcom Solutions

Metcom Solutions is een Duitse meterfabrikant welke internationaal actief is. Met de nieuwe MCS 301 meter levert Metcom Solutions een nieuw KWh meter platform met onderscheidend vermogen voor meetbedrijven en netbedrijven die aan de steeds veranderende eisen en wensen van de markt dienen te voldoen.

Ook worden de meters ingezet door vastgoed eigenaren voor afrekening en het invullen van de vraag om meer inzicht in verbruiks data tbv de huurders. De meters kunnen daarbij voorzien worden van een P1 poort.

De meters zijn beschikbaar zowel in directe als indirecte variant en in verschillende nauwkeurigheidsklassen.

Door de toenemende decentrale opwekking wordt Power Quality een steeds belangrijker onderdeel in het slimme net. De meter heeft aparte load profiles voor Power Quality en voldoet aan de EN50160.

De meter heeft uitgebreide (parallelle) communicatie mogelijkheden zoals zoals 4G, LTE M, Ethernet, RS485, MBus, P1 poort en de protocollen DLMS en IEC1107 en is voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van encryptie en security. Zo kan bijvoorbeeld gelijktijdig op 1 socket DLMS gecommumiceerd worden en op de ander IEC1107 en op een derde near-realtime data gepushed worden.

Meer informatie over Smappee

Smappee is een all-in-one energiebeheersysteem voor commercieel, industrieel en residentieel gebruik. Het verzamelt gegevens over zonne-energieproductie en energie-, gas- en waterverbruik.

De oplossing biedt een compleet eco systeem van meter tot software platform inclusief API of MQTT voor ontsluiting van data naar derden.

Puls bemetering en sturing is mogelijk met behulp van de input en output modulen. De output module wordt onder anderen ingezet voor peakshaving om overschrijding van pieken op de hoofdmeter te voorkomen.

Door de unieke set up en eenvoudige plug & play installatie middels split core CT’s en CT hubs zijn de kosten per meetpunt relatief laag. Het systeem onderscheid zich door de eenvoud van installatie en gebruikersvriendelijke software.

Smappee software

De Smappee software biedt vele mogelijkheden tot visualisatie. Wilt u meer weten? Dan presenteren wij u graag de mogelijkheden. Vraag hieronder vrijblijvend voor een demonstratie. 

Het Smappee eco system is koppelbaar aan het EnBytez platform (Zie Software menu). Dit is bijvoorbeeld van toepassing indien u er voor kiest de Smappee data te combineren met bijvoorbeeld GBS data, weersdata, IoT data of energie data van een ODA en/of meetbedrijf.

Contact opnemen met EnBytez?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ma t/m Vrij tussen 8:30 en 17:00 geopend

© 2020 alle rechten voorbehouden – gerealiseerd door MarketingCannon