CO2 melder scholen

Welke CO2 melder voor scholen

CO2-melder-in-school
Meten van CO2 in scholen belangrijk

Om de luchtkwaliteit in scholen te kunnen monitoren is er een CO2 meter nodig. Uit onderzoek blijkt dat bij circa 80% van de scholen, het binnenklimaat tekortschiet. Een te hoog CO2 gehalte zorgt voor veel fysieke problemen, waaronder de verspreiding van virussen. Met een CO2 meter wordt de verhouding van CO2 in de lucht gemeten en geeft de meter aan wanneer deze te hoog is en er geventileerd moet worden. 

Voordelen van een CO2 melder zijn:

 

Er zijn veel oplossingen beschikbaar in de markt als het gaat om CO2 melders. Enbytez biedt een CO2 melder met software die voldoet aan de eisen gesteld in de SUVIS regeling. 

 

Onze CO2 melder heeft o.a. de volgende eigenschappen

  • Een sensor die voldoet aan het bouwbesluit

  • Draadloos en zonder connectivity kosten zoals Iora, 4G

  • Instelbaar stoplicht

  • Afleesbaar display

  • Voorzien van een batterijvoeding 

  • Optionele keuze om de CO2 melders te koppelen aan een dashboard met energie registratie/bewaking in de cloud

  • Zowel een mobiele app als webapplicatie beschikbaar

CO2-melder-school-1

Dé CO2 melder voor in scholen

Samen met een adviesbureau hebben wij, na onderzoek, de keuze gemaakt voor de Aranet PRO oplossing. Een bewezen oplossing met goede draadloze technologie, gebaseerd op 868Mhz frequentie. De Aranet PRO oplossing bestaat uit een Base station die alle communicatie op locatie afhandelt met de sensoren die in de klaslokalen hangen. 

 

De Base station bewaart alle data, lokaal, tot 10 jaar. Data kan met 1, 2, 5, of 10 minuten interval worden opgehaald. Daarnaast heeft de Aranet PRO oplossing een line of sight (LoS) van 3 kilometer. Door muren en andere obstakels wordt deze afstand kleiner, maar in de praktijk is dit ruim voldoende gebleken voor grote scholen en gebouwen. Om een passend beeld te geven van de CO2 in scholen, meten wij bij elk project de ontvangst op locatie. Indien nodig, kunnen er extra Base stations bijgeplaatst worden om het bereik te vergroten.

 

De installatie van de CO2 melders, kan volledig voorbereid worden. Zo hoeven wij op locatie enkel de sensoren te monteren en de Base station(s) aan de sluiten op bedraad ethernet. Een school van 18 lokalen is in minder dan 2 uur up and running.

CO2-melder-school
Over-Enbytez

Over Enbytez

Op zoek naar een CO2 melder voor in uw scholen? Wij van Enbytez zijn gespecialiseerd in innovatieve, monitoring, oplossingen, data analyse voor Energie, Comfort en/of gebouw beheer systemen. Wij leveren zowel de hardware als de software. Daarnaast verzorgen wij de installatie en oplevering. Met onze oplossing krijgt u inzicht in de CO2 waarden in de klaslokalen. 


Vaak wordt monitoring als complex en duur gezien. Maar door onze jarenlange ervaring en onafhankelijke positie in de markt, kunnen wij u de beste oplossingen tegen een goede prijs kwaliteit verhouding leveren. Indien u als klant specifieke wensen en/of eisen heeft, denken wij graag met u mee.

Contact opnemen met EnBytez?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ma t/m Vrij tussen 8:30 en 17:00 geopend

© 2020 alle rechten voorbehouden – gerealiseerd door MarketingCannon