CO2 in klaslokaal

Adem gezonde lucht

Een slecht binnenklimaat kan leiden tot gezondheidsklachten. Uit onderzoek blijkt dat het binnenklimaat van basisscholen bij circa 80% ernstig tekort schiet. In veel klaslokalen is bijvoorbeeld de CO2 concentratie te hoog. Hierbij moet u denken aan CO2 concentraties van 120ppm of hoger. Deze waarde heeft een directe relatie met onvoldoende ventilatie en een slechte luchtkwaliteit. Ook te hoge of te lage temperaturen kunnen leiden tot klachten. 

Een goed binnenklimaat zorgt voor:

 

CO2-in-klaslokaal

CO2 in klaslokalen

 

 

Goede ventilatie is zeer belangrijk voor de CO2 in klaslokalen. Hierbij gaat het om de toevoer van frisse lucht, meestal van buitenaf. Dit kan bijvoorbeeld door ramen en ventilatieroosters open te zetten. Circulatie van lucht is echter geen ventilatie, maar het verplaatsen van de lucht. Om erachter te komen of er sprake is van voldoende ventilatie in de klaslokalen, is de CO2 concentratie een goede meetlat. Het is daarom voor scholen verstandig om CO2 meters te plaatsen in de klaslokalen.

CO2-in-klaslokaal-1

SUVIS regeling

De SUVIS regeling (Specifieke Uitkering Ventilatie in Scholen) is een uitkering om het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen te verbeteren. Eén van de onderdelen van deze regeling is dat het project maatregelen omvat ten behoeve van het plaatsen van CO2-meters in ieder klaslokaal in het schoolgebouw. Deze meters moeten voldoen aan het Bouwbesluit en voorzien zijn van monitoring, waarvan de gegevens tenminste één jaar beschikbaar zijn.

 
CO2-meter-klaslokaal
Over-Enbytez

Over Enbytez

Op zoek naar een CO2 meter voor in uw klaslokalen? Wij van Enbytez zijn gespecialiseerd in innovatieve, monitoring, oplossingen, data analyse voor Energie, Comfort en/of gebouw beheer systemen. Wij leveren zowel de hardware als de software. Daarnaast verzorgen wij de installatie en oplevering. Met onze oplossing krijgt u inzicht in de CO2 waarden in de klaslokalen. 

 

Vaak wordt monitoring als complex en duur gezien. Maar door onze jarenlange ervaring en onafhankelijke positie in de markt, kunnen wij u de beste oplossingen tegen een goede prijs kwaliteit verhouding leveren. Indien u als klant specifieke wensen en/of eisen heeft, denken wij graag met u mee.

Contact opnemen met EnBytez?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ma t/m Vrij tussen 8:30 en 17:00 geopend

© 2020 alle rechten voorbehouden – gerealiseerd door MarketingCannon